Iskall sol

LILJA SIGURDARDOTTIR är en av Islands internationellt mest hyllade och bästsäljande deckarförfattare. Iskall sol är den första boken i hennes nya, beroendeframkallande Áróra-serie. En tät, atmosfärisk och knivskarpt berättad spänningsroman som också nominerats till en The Crime Fiction Lover Award i kategorin Årets bästa översatta kriminalroman.


Titel: 
Iskall sol (Áróra-serien #1 )
Översättning: 
Sara Lindberg Gombrii
Originaltitel: 
Helköld sól
Författarporträtt: 
Gunnloð Jona
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-08-26
Antal sidor: 
320
ISBN: 
978-91-8023-720-8 [inb]
978-91-8023-721-5 [e-bok]

Lilja Sigurdardottir • Iskall sol

De isländska systrarna Áróra och Ísafold bor i olika länder och pratar inte med varandra. Men när deras mamma tappar kontakten med Ísafold återvänder Áróra motvilligt till Island för att leta upp systern. Hon upptäcker snart att Ísafold inte håller sig undan familjen… Hon har försvunnit, spårlöst.

När Áróra konfronterar Ísafolds våldsamma, droghandlande pojkvän Björn och börjar ställa frågor till grannarna – som har egna skäl att hålla sig undan – leds Áróra in i en mörk väv av intriger och manipulation.

Förbryllad över de motstridiga detaljerna kring systerns liv och bländad av den isländska sommarens midnattssol, tar Áróra hjälp av polisen Daniel för att spåra hur Ísafold har rört sig – och hon börjar följa efter Björn. Men det visar sig att Áróra inte är den enda som betraktar…

Nominerad till en The Crime Fiction Lover Award i kategorin Årets bästa översatta kriminalroman

»Isländsk spänningslitteratur när den är som bäst. Omslutande och oroande.« Shari Lapena

»En mörk, oförutsägbar thriller som kommer att bli en klassiker.« Metro