Bränd himmel
Debut!

GILLY MACMILLAN är en brittisk kriminalförfattare som fick ett stort internationellt genombrott med sin debut Bränd himmel, som har sålt över 50.000 exemplar bara i Sverige. Gilly Macmillan bor i Bristol i England. Under ytan är den andra, helt fristående delen i serien om polisen Jim Clemo.

Hemsida

Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Bränd himmel
Översättning: 
Johan Nilsson
Originaltitel: 
Burnt Paper Sky
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Shutterstock.com/M-image Photography
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2017-07-05
Antal sidor: 
464
Format: 
110 x 178 mm
ISBN: 
978-91-7701-679-3 [poc]
978-91-7645-560-9 [inb]
978-91-7645-561-6 [e-bok]

Gilly Macmillan • Bränd himmel

Du tittar bort en kort stund. Ditt barn är borta...

Under en söndagsutflykt i Leigh Woods strax utanför Bristol låter Rachel Jenner sin åttaårige son springa i förväg. Ben är utom synhåll bara en kort stund. Sen är han borta – och Rachel befinner sig mitt i varje förälders värsta mardröm.

I media slår försvinnandet ner som en bomb. Några ödesdigra handlingar får både pressen och allmänheten att vända sig mot Rachel. Och samtidigt visar det sig att Rachels syster bär på fruktansvärda hemligheter.

Kriminalkommissarie James Clemo och hans kollega Emma Zhang arbetar intensivt med det prestigefyllda fallet. Men när ledtrådar slutar i återvändsgränder och lögner kommer fram i ljuset blir läget allt mer desperat – för alla inblandade.

Rachel är pressad till bristningsgränsen av sorgen och den förkrossande oron över sin son, av trycket från polisutredningen och den hårt dömande allmänheten. Vem kan hon egentligen lita på? Och vem kan lita på henne?

Bränd himmel – Gilly Macmillans hyllade debut – är en knivskarp psykologisk thriller om hur ett ögonblicks ouppmärksamhet kan få fasansfulla konsekvenser.

I svensk översättning av Johan Nilsson.

»Månadens debut« på Amazon!

»Brittiska Gilly MacMillans debut Bränd himmel är en deckare som gör mig lycklig. Utan större åthävor lyckas den vara något eget i en genre full av bleka kopior. Den bästa deckare jag läst i år.« | Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

»En absolut fyrverkeripjäs till thriller. Oumbärlig läsning.« | Sunday Mirror

»Om du älskade Gone Girl och Innan jag somnar, så bara måste du läsa den här.« | Closer

»En av de klarast lysande debutböcker jag har läst i år – en emotionellt laddad berättelse som känns i hela kroppen.« | Daily Mail

»Vilken fantastisk, gripande och suveränt välskriven debut. Bränd himmel höll mig vaken långt in på nätterna... och skrämde livet ur mig.« | Liane Moriarty