Under ytan

GILLY MACMILLAN är en brittisk kriminalförfattare som fick ett stort internationellt genombrott med sin debut Bränd himmel, som har sålt över 50.000 exemplar bara i Sverige. Gilly Macmillan bor i Bristol i England. Under ytan är den andra, helt fristående delen i serien om polisen Jim Clemo.

Hemsida

Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Under ytan
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
Odd Child Out
Omslagsdesign: 
Markus Hedström & Lars Sundh
Omslagsbild: 
Silas Manhood
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2018-08-03
Antal sidor: 
320
ISBN: 
978-91-7781-941-7 [pocket]
978-91-7781-342-2 [inb]
978-91-7781-343-9 [e-bok]

Gilly Macmillan • Under ytan

Vännerna Noah och Abdi har alltid gått sida vid sida. En sen natt när Noah hittas medvetslös, flytande i en kanal, förändras allt. Vad som först tycks vara ett skämt som gått snett förvandlas till en öppen strid. Noah är född i Storbritannien, Abdi är flykting från Somalia. Och Bristol håller på att kollapsa av sociala spänningar.

Polisen Jim Clemo vill försäkra sig om att Noah – som befinner sig i koma – verkligen råkat ut för en olycka. Men Abdi vägrar berätta vad som har hänt. När kriminalreportern Emma Zhang, som också är Jim Clemos före detta älskare, söker upp Noahs föräldrar kommer också stadens rasism upp till ytan.

Två familjer slåss nu för sina söner – och för sanningen. Ingen av dem förstår ännu hur långt de kommer att gå, vilka demoner de kommer att konfrontera, och vilken smärta de ska behöva utstå.

I svensk översättning av Åsa Brolin.

»Mångbottnad skildring av segregation, kulturkrockar och komplicerade relationer. En djup deckare som lämnar ett avtryck utöver det vanliga.« | Johanna Wistedt, Amelia

»En suverän, djupt fängslande thriller.« | Sunday Mirror

»Den bästa deckare jag läst i år.« | Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet, om Bränd himmel

»Extremt spännande och njutbar läsning.« | Shari Lapena, författare till På andra sidan väggen