Detektivhunden

JULIA DONALDSON är en Storbritanniens mest älskade barnboksförfattare. Allra mest känd är hon för den bästsäljande och filmatiserade sagan Gruffalon. Julia Donaldson växte upp i Hampstead utanför London, tillsammans med sina föräldrar, syster och katten Geoffrey.

 

Julia Donaldson
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Detektivhunden
Översättning: 
Gunnar Nirstedt
Originaltitel: 
The Detective Dog
Författarporträtt: 
Steve Ullathorne
Omslagsbild: 
Sara Ogilvie
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Barn
Utgivningsdag: 
2020-04-15
Antal sidor: 
32
ISBN: 
978-91-7893-232-0 [inb]

Julia Donaldson • Detektivhunden

En hund hade luktsinne skarpt som en kniv. Hon kallades för detektivhunden Siv. Sniff, sniff, sniff ! Stort eller smått – detektivhunden Siv löste brott efter brott.

 

När detektivhunden Siv sätter sin nos i arbete finns det inget mysterium hon inte kan lösa. Vare sig hon ska leta upp sin människas, Villes, saknade sko eller lokalisera en försvunnen honungskaka, så behöver Siv bara sniff, sniff, sniffa för att få upp spåret.

Det finns också en annan sak Siv älskar, förutom att lösa mysterier, och det är att lyssna på barn som läser. Varje måndag tar Ville med henne till skolan där barnen berättar historier för henne.

En dag kommer Siv och Ville till skolan och upptäcker att alla böckerna är borta. Vem kan ha tagit dem? Och varför? Det finns bara en hund för jobbet, och detektivhunden Siv är redo att sniffa fram tjuven!

 

SARA OGILVIE är en brittisk illustratör och grafiker, född i Skottland. Utöver att arbeta på sina bästsäljande bilderböcker föreläser Sara om illustration och grafisk design i Newcastle upon Tyne och skapar grafiska verk som ställs ut runt om i världen.