Nallen för alla

JULIA DONALDSON är en Storbritanniens mest älskade barnboksförfattare. Allra mest känd är hon för den bästsäljande och filmatiserade sagan Gruffalon. Julia Donaldson växte upp i Hampstead utanför London, tillsammans med sina föräldrar, syster och katten Geoffrey.

 

Julia Donaldson
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Nallen för alla
Översättning: 
Gunnar Nirstedt
Originaltitel: 
The Everywhere Bear
Författarporträtt: 
Steve Ullathorne
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn
Utgivningsdag: 
2019-09-14
Antal sidor: 
32
ISBN: 
978-91-7781-705-5 [inb]

Julia Donaldson • Nallen för alla

Nallen för alla har en underbar tillvaro med sina kompisar på förskolan. Men så blir det vid ett tillfälle lite för mycket av det goda och han ramlar - utan att någon märker det! - från en ryggsäck. Från den stunden är Nallen för alla  ute på sitt första stora, egna äventyr. Han spolas ned i en kloak och ut i havet. Där räddas han av en fiskebåt, men hamnar snart i nytt trubbel - på en lastbil! Snart är han högt uppe i luften tillsammans med en fiskmås… Hur ska Nallen för alla någonsin kunna ta sig hem igen? Nallen för alla är en varm, rörande berättelse som har sålt i över 200.000 exemplar i Storbritannien och även nominerats till en Kate Greenway Medal.

REBECCA COBB är en brittisk barnboksillustratör som tog sin examen på Falmouth College of Arts 2004 och har tecknat för bland annat The Guardian och The Independent.