En mörk och förvriden flod

SHARON BOLTON hör till Storbritanniens mest hyllade deckar­författare. Hon har bland annat vunnit Mary Higgins Clark Award och emottagit The Dagger in the Library från Crime Writers’ Association för sitt samlade författarskap. Sharon Bolton är i dag bosatt i Chiltern Hills utanför Oxford.

Sharon Boltons hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
En mörk och förvriden flod
Översättning: 
Lilian & Karl G. Fredriksson
Originaltitel: 
A Dark and Twisted Tide
Författarporträtt: 
Michael Webberley
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Elena Yakusheva
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Thriller
Utgivningsdag: 
2015-09-12
Antal sidor: 
480
Format: 
110 x 178 mm
ISBN: 
978-91-7645-591-3 [poc]
978-91-7499-571-8 [e-bok]

Sharon Bolton • En mörk och förvriden flod

För att påbörja ett nytt och stillsammare kapitel av sitt liv har Lacey Flint lämnat sitt jobb på The Metropolitan Police och i stället tagit anställning vid Londons flodpolis. Nu lever hon ensam på sin husbåt, där hon hoppas få tid att i lugn och ro slicka sina sår och glömma Mark Joesbury, mannen hon älskar men inte kan få.

Men lugnet blir kortvarigt. En tidig sommarmorgon hittar Lacey ett kvinnolik i floden inte långt ifrån sitt hem, och trots att hon borde veta bättre kan hon inte låta bli att själv försöka lösa den gåta som kommit i hennes väg. Vem är kvinnan och hur hamnade hon i Themsens förrädiskt snabba vatten? Och var det verkligen en tillfällighet att det var just Lacey som fann henne?

Samtidigt som Lacey dras in i mordutredningen börjar det dyka upp främmande föremål på hennes husbåt. Hon har en krypande känsla av att någon bevakar henne – någon som vet precis vem hon är och vad som kan få hennes slumrande instinkter att vakna till liv.

»Sharon Bolton är mästare i att bygga upp skräckstämningar.« | Lotta Olsson, DN

»Sharon Bolton verkar oförmögen att skriva en enda mening som inte är genomsyrad av hotande fara. En bladvändare.« | The Times

»Stilettvasst skrivet. Bolton är en fängslande berättare med levande, härjade karaktärer.« | Peter James

»Sharon Bolton är fenomenal på att bygga upp en olidlig spänning.« | Litteraturkvalster