Ond skörd

SHARON BOLTON hör till Storbritanniens mest hyllade deckarförfattare. Hon har bland annat vunnit Mary Higgins Clark Award och emottagit The Dagger in the Library från Crime Writers Association för sitt samlade författarskap. Splittring [The Split] är hennes nya fristående spänningsroman, en intensiv psykologisk nagelbitare full av oväntade vändningar. 

Sharon Boltons hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Ond skörd
Översättning: 
Lilian & Karl G. Fredriksson
Originaltitel: 
Blood Harvest
Författarporträtt: 
Michael Webberley
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Michele Caminati
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2016-06-12
Antal sidor: 
480
Format: 
110 x 178 mm
ISBN: 
978-91-7645-418-3 [poc]
978-91-7701-018-0 [e-bok]

Sharon Bolton • Ond skörd

Tolvåriga Tom Fletcher och hans familj har precis flyttat till det lilla samhället Heptonclough i utkanten av en vidsträckt hed. Familjen verkar äntligen ha funnit sitt drömhem. Men snart rämnar fernissan. Tom börjar höra röster och ser en underlig flicka smyga omkring vid kyrkogården. Han är övertygad om att han är förföljd.

De vuxna i Toms närhet försöker hjälpa honom, inklusive samhällets nye kyrkoherde Harry Laycock och psykiatrikern Evi Oliver.

Men det visar sig snart att något inte står rätt till i Heptonclough. Det som familjen Fletcher till en början trodde var busstreck visar sig vara rena hot. Och när Toms yngre syskon Milly och Joe försvinner blir mardrömmen verklighet.

I svensk översättning av Lilian & Karl G. Fredriksson.

»Bland det läskigaste jag har läst.« | Lotta Olsson, DN

»Sharon Bolton har snabbt blivit en av mina favoritförfattare och Ond Skörd är definitivt en av de bästa böcker hon har skrivit. Boken är kuslig och mystisk rakt igenom till det chockartade slutet.« Betyg 5 av 5 | A Bookaholic Swede

»En riktig rysare. Den får 5 av 5 möjliga!« | Babsans blogg

»Sharon Bolton är fenomenal på att framkalla landsbygdslivets klaustrofobiska känsla. Ond skörd är hennes läskigaste roman hittills.« | The Guardian