Indicier

PATRICIA CORNWELL är en av världens bäst säljande kriminalförfattare, översatt till 36 språk och med över 100 miljoner sålda böcker. Sammanlagt har hon haft 29 titlar på New York Times bestsellerlista.

Författarens hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Indicier
Översättning: 
Erik Andersson
Originaltitel: 
Body of Evidence
Författarporträtt: 
Patrick Ecclesine
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
Silentalex88
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2018-07-14
Antal sidor: 
320
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7701-764-6 [inb]
978-91-7701-765-3 [e-bok]

Patricia Cornwell • Indicier

Någon är ute efter Beryl Madison. Någon som ringer obehagliga, skrämmande samtal. Beryl flyr till Key West för att slippa undan, men återvänder så småningom till sitt hem i Richmond, Virginia. Där, i vad som borde vara en trygg vrå, hittas hon mördad, knivskuren till döds.

Rättsöverläkaren Kay Scarpetta dras in i en svår utredning och måste försöka rekonstruera Beryls sista tid i livet. Varför öppnade Beryl dörren för en främling? Hur såg hennes relation ut till en prisad författare? Och varför saknas hennes eget manuskript? Kay måste pussla samman ledtrådarna: ett pussel som leder henne mot mördaren som väntar i skuggorna. Utredningen förvandlas snart till en fasa, inte minst för Kay själv.

Indicier är den andra, fristående boken om Kay Scarpetta och en av Cornwells verkliga spänningsklassiker.

»På området rättsmedicinska deckare finns det ingen som kan tävla med Patricia Cornwell.« | The New York Times Book Review

»USA:s läskigaste och mest fängslande kriminalförfattare.« | The Times