Post mortem

PATRICIA CORNWELL är en av världens bäst säljande kriminalförfattare, översatt till 36 språk och med över 100 miljoner sålda böcker. Sammanlagt har hon haft 29 titlar på New York Times bestsellerlista.

Författarens hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Post mortem
Översättning: 
Erik Andersson
Originaltitel: 
Postmortem
Författarporträtt: 
Patrick Ecclesine
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Arada Photography
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Antal sidor: 
320
Format: 
110 x 178 mm
ISBN: 
978-91-7781-441-2 [poc]
978-91-7701-712-7 [e-bok]
978-91-7645-828-0 [inb]

Patricia Cornwell • Post mortem

I Richmond, Virginia slår en monstruös förövare till i skydd av mörkret, och lämnar efter sig ett vedervärdigt spår av strypmord som paralyserar staden.

Rättsläkaren Kay Scarpetta förväntar sig det värsta: ett välplanerat fälttåg utfört av en briljant seriemördare vars signatur inte ger några tydliga ledtrådar. Med ett osvikligt öga för detaljer tar Scarpetta hjälp av de senaste kriminaltekniska rönen för att försöka demaskera mördaren.

Men det är en utredning som kommer att sätta Scarpetta på prov som ingen annan, eftersom den verkar vara utsatt för sabotage inifrån – och för att någon vill se henne död.

I svensk översättning av Erik Andersson.

 

Post mortem [Postmortem, 1990] är den första boken i serien om Kay Scarpetta, som Patricia Cornwell skrev medan hon fortfarande arbetade med rättsmedicin i Richmond, Virginia.

Boken – som är baserad på verkliga händelser – blev en enorm succé och vann en rad priser för Årets bästa kriminalroman.

»En spännande deckare, men också historiskt intressant med den tidens kriminalteknik som förebådar tv-serier som CSI.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter

»USA:s läskigaste och mest fängslande kriminalförfattare.« | The Times

»På området rättsmedicinska deckare finns det ingen som kan tävla med Patricia Cornwell.« | The New York Times Book Review

»Skräckinjagande och djupt tillfredsställande.« | San Diego Union-Tribune

»Briljant. Välskrivet och uppslukande.« | Newsday

»Bländande. En thriller i absolut toppklass.« | The Times