Jannica Brandt, del 1 och 2

ANDREAS EK har 16 års polisarbete bakom sig och arbetar nu som kriminaltekniker. I den populära serien om utredaren Jannica Brandt utforskar han gärningsmannens psyke och mentalitet genom nervkittlande och trovärdiga mordgåtor. Glaset mellan dem är den fjärde boken i serien.

Eks hemsida

Titel: 
Jannica Brandt, del 1 och 2
Författarporträtt: 
Severus Tenenbaum
Omslagsdesign: 
Emilia Palmén
Omslagsbild: 
© Ca Ku / Unsplash.com, 2023
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2023-03-17
Antal sidor: 
688
ISBN: 
978-91-8063-212-6 [poc]
978-91-8063-226-3 [e-bok]

Andreas Ek • Jannica Brandt, del 1 och 2

Jannica Brandt vid enheten för grova brott i södra Stockholm är en karismatisk och viljestark utredare. Hon räds inte en utmaning, och tar ibland ovanliga vägar för att lösa en svårknäckt gåta och hitta rätt gärningsman.

Mörkret inom honom skildrar hennes första fall, där hon kastas rakt in i hetluften när hon tillsammans med kollegan Niklas Fridh tar upp jakten på en samvetslös mördare. Fallet blir i allra högsta grad personligt, och när det visar sig att mördaren har en koppling till ett olöst fall Niklas aldrig kunnat släppa tar utredningen en oväntad vändning.

I Det hon slåss för drabbas en framstående advokatfirma av ett inbrott, och när en anställd mördas inser ägaren Mats Cronstedt att någon kommit över en livsfarlig hemlighet – och att han själv riskerar att bli mördarens nästa offer. Jannica Brandt tar kommandot över utredningen, och de avslöjanden som görs skapar ringar på vattnet långt utanför Sveriges gränser.