Konkubinen

ELECHI AMADI [f. 1934] är en nigeriansk författare, vars verk ofta handlar om hemlandet före kontakten med väst. Han är mest känd för den fristående romantrilogin Konkubinen [The Concubine, 1966], De stora dammarna [The Great Ponds, 1969] och Slaven [The Slave, 1978], vilka alla utspelar sig före kolonialtiden.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Konkubinen
Översättning: 
Jan Ristarp
Originaltitel: 
The Concubine
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Bailey Harada-Stone
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Klassiker, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2016-10-15
Antal sidor: 
272
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7645-039-0 [inb]
978-91-7645-040-6 [e-bok]

Elechi Amadi • Konkubinen

Ihuoma har sådan karisma att män dör omkring henne. Varje gång hon accepterar en man till make så möter han förr eller senare döden. Folk börjar tro att det är ett spel styrt av en övernaturlig kraft.

Med närmast mirakulös, genial enkelhet berättar Elechi Amadi en historia om människor och faktorer bortom deras kontroll. Amadis debutroman Konkubinen räknas till de allra viktigaste västafrikanska romanerna och presenteras här för första gången på svenska, i översättning av Jan Ristarp.

»En högst sofistikerad, välbalanserad skildring av den förödande kärleken hos en kvinna i en östnigeriansk by. Elechi Amadi behandlar ett förflutet som redan håller på att förvandlas till legend.« | The New Statesman

»Elechi Amadis stil är rörlig, vacker – lycklig. Han förmedlar en underbar, värdig bild av ett samhälle som inte bara ännu är styrt av gudar, utan också av den stora känsligheten i mänskliga relationer.« | The Guardian