Kungens fånge

VICTORIA AVEYARD föddes i en småstad i Massachusetts, USA, och ägnade en stor del av sin uppväxt åt att fly till andra världar genom böcker och filmer. Hennes debutroman Röd drottning gick rakt in på förstaplatsen på New York Times bestsellerlista och Universal Pictures köpte filmrättigheterna. Ödets svärd är andra boken i hennes Hotat rike-serie.

Victoria Aveyards sajt
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Kungens fånge
Översättning: 
Katarina Falk
Originaltitel: 
King's Cage
Författarporträtt: 
Stephanie Girard
Omslagsdesign: 
Sarah Nichole Kaufman
Omslagsbild: 
John Dismukes
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2017-09-13
Antal sidor: 
512
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7645-751-1 [inb]
978-91-7645-752-8 [e-bok]

Victoria Aveyard • Kungens fånge

I tredje delen av Victoria Aveyards Röd drottning-serie prövas lojaliteter på alla sidor. Mare Barrow är fånge, maktlös utan sin blixtförmåga, hemsökt av de förödande misstag hon begått. Hon lever på nåder av den förrädiske unge man som hon en gång älskade, Maven Calore. Numera är han kung, och han fortsätter att väva sin döda mors nät för att behålla kontrollen över sitt rike – och över sin fånge.

Samtidigt fortsätter Mares gäng av blandblodiga och röda att organisera sig, träna och expandera. De förbereder sig för krig. Och Cal, prinsen som befinner sig i exil och har sitt eget romantiska intresse av Mare, är beredd att göra allt för att få henne tillbaka.

När blod ställs mot blod, förmåga mot förmåga, finns det kanske inte någon kvar som kan släcka elden – och Norta, så som Mare känner det, riskerar att förtäras…

I svensk översättning av Katarina Falk.

»Glöden fanns där, hela tiden.« Betyg 4 av 5 | Nilmas Bokhylla

»Var jag helt uppslukad av boken? Ja. Kunde jag lägga ifrån mig den när jag väl började läsa? Nej. Betyg: 10 av 10.« | Min Fantasyvärld

»Perfekt för den som vill ha fantasy med övernaturliga förmågor, intriger och maktspel.« | Boktycke

»Fantastiskt världsbygge, temperamentsfulla karaktärer och våghalsiga vändningar i intrigen.« | The Guardian