Ödets svärd

VICTORIA AVEYARD föddes i en småstad i Massachusetts, USA, och ägnade en stor del av sin uppväxt åt att fly till andra världar genom böcker och filmer. Hennes debutroman Röd drottning gick rakt in på förstaplatsen på New York Times bestsellerlista och Universal Pictures köpte filmrättigheterna. Ödets svärd är andra boken i hennes Hotat rike-serie.

Victoria Aveyards sajt
Twitter

Titel: 
Ödets svärd (Hotat rike #2)
Översättning: 
Katarina Falk
Originaltitel: 
Blade Breaker
Författarporträtt: 
Lucas Passmore
Omslagsbild: 
Sasha Vinogradova
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2023-03-07
Antal sidor: 
512
ISBN: 
978-91-8063-143-3 [inb]
978-91-8063-144-0 [e-bok]

Victoria Aveyard • Ödets svärd

När Coryane strider tillsammans med sina osannolika bundsförvanter lär hon sig acceptera sin uråldriga släkttavla. Och hon lär sig att svinga sin fars kraftfulla svärd. Trots att hon redan lyckats stänga portalen till en värld, en så kallad Slända, är resan långt ifrån slut. Drottning Eridas armé marscherar över Allvard tillsammans med hennes gemål, Taristan, och öppnar nya portaler till mardrömslika världar med kraften att jämna kungariken med marken.

Coryane har inget val. Om hon ska kunna rädda sitt rike måste hon samla ihop en egen armé. Livsfarlig terräng, lönn mördare, odjur och stormiga hav väntar dem. Och det är ändå inte det värsta: Taristan har släppt lös en ännu större och mer förvriden ondska.

I översättning av Katarina Falk.

»Jag älskar verkligen Coryane och Andry. Jag är besatt... jag behöver tredje boken nu!« Wandersinbookland

»En otroligt välskriven fantasy med ett storslaget världsbygge.« Min bokvrå