Lämna inget spår

JO CALLAGHAN är en brittisk författare med en lång bakgrund inom AI-forskning och dess inverkan på framtida samhällen. Första boken i hennes serie om Kat Frank och AI-hologrammet Lock blev en stor internationell säljsuccé och tilldelades Svenska Deckarakademins pris för Bästa översatta kriminalroman 2023. Lämna inget spår är den andra boken i serien.

Callaghans Twitter
Callaghans Instagram

Titel: 
Lämna inget spår (Kriminalintendent Kat Frank och Lock #2)
Översättning: 
Hanna Williamsson
Originaltitel: 
Leave No Trace
Författarporträtt: 
Edward Moss
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-10-25
Antal sidor: 
384
ISBN: 
978-91-8094-686-5 [inb]
978-91-8094-687-2 [e-bok]

Jo Callaghan • Lämna inget spår

När en kropp hittas korsfäst på toppen av Mount Judd läggs fallet på AIDE Lock – världens första AI-polis – och kriminalintendent Kat Frank. Det är det unika polisparets första icke-kalla fall, och de hamnar omedelbart i rampljuset.

När ännu en kropp påträffas, även den korsfäst, ser det ut som att mördaren bara börjat. Polisen uppmanar traktens män att vara på sin vakt, och Framtidens polisenhet kastas in i ett fientligt mediedrev medan de desperat söker efter kopplingar mellan de två offren. Ska de ha en chans att förhindra ytterligare ett mord måste de agera blixtsnabbt.

Kat Frank förlitar sig inte minst på sin instinkt, Lock drivs av ren logik. Båda kommer att behöva prestera på toppnivå för att sätta dit gärningsmannen – en mördare som vet allt om rädsla och hur man utnyttjar den.

I översättning av Hanna Williamsson.