På ett ögonblick

JO CALLAGHAN är en brittisk författare med en lång bakgrund inom AI-forskning och dess inverkan på framtida samhällen. På ett ögonblick är hennes debut och första boken i en serie med AI-hologrammet Lock i centrum. En bländande skicklig spänningsroman om instinkt, logik, brottsbekämpning och vad det innebär att vara människa. 

Callaghans Twitter
Callaghans Instagram

Titel: 
På ett ögonblick
Översättning: 
Hanna Williamsson
Originaltitel: 
In the Blink of an Eye
Författarporträtt: 
Edward Moss
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Shutterstock.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt
Utgivningsdag: 
2023-08-25
Antal sidor: 
336
ISBN: 
978-91-8063-673-5 [inb]
978-91-8063-674-2 [e-bok]

Jo Callaghan • På ett ögonblick

Var nittionde sekund försvinner en person, och kriminalintendent Kat Frank vet en del om förluster. Som änka och ensamstående mamma har hon lärt sig att lita på sin magkänsla, en egenskap hon har nytta av även i polisyrket. När Kat blir vald till ett pilotprogram där hon paras ihop med den tekniska landvinningen Lock – en AI som projiceras som ett hologram – ställs hennes instinkt och erfarenhet mot Locks logik.

Samarbetet är långt ifrån friktionsfritt, men snart sker ett genombrott i ett kallt fall gällande två försvunna personer, och Kat och Lock måste hitta ett sätt att förena sina olika egenskaper innan ytterligare människoliv förvandlas till offer i statistiken. Lock är dessutom den enda som kan hjälpa Kat när fallet tar en oväntat personlig vändning.

I översättning av Hanna Williamsson.

»En originell och väldigt, väldigt smart spänningsroman. Perfekt tempo, perfekt researchad och genomförd. Helt enkelt sensationellt bra.« M. W. Craven

»Den mest unika kriminalroman du kommer att läsa i år.« Clare Mackintosh