Monstrumologen

RICK YANCEY är den amerikanska författaren bakom de storsäljande Monstrumologen- och Den femte vågen-serierna. Rick Yanceys böcker har kommit ut på över 20 språk och har vunnit en rad priser runt om i världen. Wendigons förbannelse är den andra boken i den hyllade Monstrumologen-serien. Filmen The 5th Wave gick upp på svenska biografer våren 2016.

Rick Yanceys webbsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Monstrumologen
Översättning: 
Jan Risheden
Originaltitel: 
The Monstrumologist
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2015-09-17
Antal sidor: 
352
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7645-302-5 [inb]
978-91-7645-303-2 [e-bok]

Rick Yancey • Monstrumologen

Monstrumologi s.
1. Studiet av livsformer som i regel är fientliga mot människan och ej vetenskapligt erkända såsom organismer, särskilt sådana som anses vara produkter av myt och folktro.
2. Verksamheten att jaga sådana varelser.

 

Detta är hemligheterna som jag har bevarat…

Så börjar Will Henrys berättelse. Will är en föräldralös pojke som är assistent åt en doktor av ett högst ovanligt slag: en som studerar monster, och jagar dem. Under den tid Will har bott tillsammans med doktorn i 1800-talets New England har han vant sig vid nattliga besök och mystiska expeditioner. Men när en besökare dyker upp med kvarlevorna av en ung flicka – och det monster som ätit henne – förändras hans värld för alltid.

Monstret är en anthropophag, en huvudlös varelse som äter genom en mun i bröstkorgen. Och det finns tecken på att antalet anthropophager nu ökar i skrämmande takt.

Will Henry och doktorn har inget annat val: De måste konfrontera den fasa som hotar att ta över och förtära världen.

Monstrumologen är den första boken i den hyllade Monstrumologen-serien, som kombinerar H.P. Lovecrafts viktorianska skräckteman med Rick Riordans berättarförmåga.

»Med åtskilliga blinkningar till H. P. Lovecraft och andra litterära och historiska figurer fångar Wills dagbok hans och doktorns mardrömslika bladvändar-äventyr.« | Kirkus Reviews

»Gotisk skräck när den är som bäst och otäckast. En blandning av Mary Shelley och Stephen King. Fantastisk läsning!« | Voya

»Har alla de bästa viktorianska mysterie- och skräckelementen. Den som gillar riktigt läskig skräck kommer inte att kunna sluta läsa.« | The Bulletin of the Center for Children’s Books

»Yancey tar den bloddrypande skräckberättelsen till nya höjder.« | School Library Journal

»Kan mycket väl vara årets bästa skräckroman.« | Booklist