Wendigons förbannelse

RICK YANCEY är den amerikanska författaren bakom de storsäljande Monstrumologen- och Den femte vågen-serierna. Rick Yanceys böcker har kommit ut på över 20 språk och har vunnit en rad priser runt om i världen. Wendigons förbannelse är den andra boken i den hyllade Monstrumologen-serien. Filmen The 5th Wave gick upp på svenska biografer våren 2016.

Rick Yanceys webbsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Wendigons förbannelse
Översättning: 
Jan Risheden
Originaltitel: 
The Curse of the Wendigo
Omslagsdesign: 
Lucy Ruth Cummins
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2016-08-19
Antal sidor: 
352
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7645-975-1 [inb]
978-91-7701-012-8 [e-bok]

Rick Yancey • Wendigons förbannelse

Sent på kvällen dyker en kvinna upp hemma hos Monstrumologen. Hon bönar och ber doktorn om hjälp. Hennes make John Chanler är spårlöst försvunnen i den kanadensiska vildmarken, dit han begett sig på jakt efter en mytomspunnen, fruktad, livsfarlig varelse: Wendigon.

Doktor Warthrop anser att Wendigons förbannelse är ren vidskeplighet, men han och Will Henry beger sig ändå ut i marker- na för att leta efter doktorns försvunne vän.

Och även om de är så säkra på sin sak beträffande Wendigon-myten, ställs de snart inför frågan: Vad är det som härjar i dessa skogar? Och vad har John Chanler egentligen råkat ut för?

Wendigons förbannelse är den andra boken i den hyllade Monstrumologen-serien, som kombinerar H. P. Lovecrafts viktorianska skräckteman med Rick Riordans berättarförmåga.

»Rick Yancey är en enastående författare, och hans extraordinära kreativitet ger boken en särpräglad stil.« | I Heart Fantasy

Lovord över Monstrumologen:

»Kan mycket väl vara årets bästa skräckroman.« | Booklist

»Oj oj oj, vilken överraskning! Om ni vill ha en läskig bok rekommenderar jag starkt att ni skaffar denna!« | Boktycke

»En fulländad skräckroman. Det dryper av obehagliga detaljer och monstren är verkligen fasansfulla...« | Johannas Deckarhörna

»Som om Dickens En julsaga och Shelleys Frankenstein fått ett barn tillsammans. En oemotståndlig tribut till genren som charmar mig totalt.« | Bokhuset

»Handlingen är väldigt fascinerande och jag älskade hela monsterbiten. Rekommenderas varmt.« | Petras Bokblogg

»Gotisk skräck när den är som bäst. Fantastisk läsning!« | Voya