Natt bland hästar

DJUNA BARNES [1892–1982] var en amerikansk författare, poet, dramatiker, journalist och konstnär. Hon tillhörde den legendariska amerikanska författar- och konstnärskolonin i Paris på 1920- och 1930-talen. I dag räknas hon till den engelskspråkiga modernismens stora namn, vid sidan av James Joyce, Virginia Woolf, T. S. Eliot och Gertrude Stein.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Natt bland hästar
För/efterord: 
Jonas Thente,
Översättning: 
Reidar Ekner & Meta Ottosson
Originaltitel: 
A Night Among the Horses
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Sarah McColgan
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Klassiker, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2018-01-05
Antal sidor: 
96
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7645-383-4 [inb]
978-91-7645-384-1 [e-bok]

Djuna Barnes • Natt bland hästar

Djuna Barnes, en av modernismens stora ikoner, var en mästare i novellgenren. Ändå var hon sparsam med att återpublicera novellerna. När hon väl gjorde det så reviderade hon dem ofta så mycket att det blev nya texter. Så skedde med det svenska urvalet Natt bland hästar, som därigenom kom att bli ett unikt Djuna Barnes-verk. Tio noveller – av vilka flertalet hör till hennes mest klassiska – som författaren skickade till Sverige i grundligt omarbetade versioner.

Reidar Ekners eminenta svenska översättningar av Djuna Barnes-noveller utgör en sann litterär skatt. Lite drygt ett halvt sekel senare blir de nu tillgängliga på nytt, tillsammans med Meta Ottossons nyöversättning av novellen Aller et retour.

Med ett nyskrivet förord av litteraturkritikern Jonas Thente.

»Djuna Barnes imponerades av inget, men fascinerades av allt. Mest av allt var hon en skicklig iakttagare av människor, från tonläge och ordval till handlingar.« | Sara Danius, Dagens Nyheter