Nattens skogar

DJUNA BARNES [1892–1982] var en amerikansk författare, poet, dramatiker, journalist och konstnär. Hon tillhörde den legendariska amerikanska författar- och konstnärskolonin i Paris på 1920- och 1930-talen. I dag räknas hon till den engelskspråkiga modernismens stora namn, vid sidan av James Joyce, Virginia Woolf, T. S. Eliot och Gertrude Stein.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Nattens skogar
För/efterord: 
T. S. Eliot
Översättning: 
Thomas Warburton
Originaltitel: 
Nightwood
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Alfred Cheney Johnston
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Klassiker, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2018-08-11
Antal sidor: 
160
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-177-0 [inb]
978-91-7781-178-7 [e-bok]

Djuna Barnes • Nattens skogar

Djuna Barnes Nattens skogar, ett av den litterära modernismens mest ikoniska verk, dokumenterar amerikaner, irländare, österrikare, judar – alla i någon form av exil – i det dekadenta tjugotalets Paris, Berlin och Wien.

Ingen glömmer romanens huvudpersoner efter att ha mött dem: Robin Vote, Nora Flood, Jenny Petherbridge, Matthew O’Connor. Men framför allt är det Djuna Barnes rika, stämningsmättade språk, med dess djuplodande insikter i besatthetens natur, som gör Nattens skogar [Nightwood, 1936] till ett enastående prosaverk.

En av den engelskspråkiga 1900-talslitteraturens stora klassiker, här i Thomas Warburtons formidabla svenska översättning.

»En oförglömlig berättelse om två kvinnors kärlek och lidande. Att läsa den är som att dricka ett vin där en pärla löses upp i glaset. Du har tagit in mer än du vet, verket bara fortsätter arbeta i dig.« Jeanette Winterson

»När jag läser Nattens skogar känner jag mig som kvinnan på omslaget; förförd, naken, inne i min egen värld tillsammans med boken, som sannerligen är en pärla.« Karenina.se

»Så bra att endast den som övat sina sinnen med poesi förmår uppskatta den så mycket som den förtjänar.« T. S. Eliot