Ofarbar tystnad

ANDREAS LUNDBERG [f. 1975] är författare, översättare och förläggare. För romansviten Storm i den pelare som bär [2016], Ofarbar tystnad [2019] och Gerontion [2021] belönades han bland annat med Tidningen Vi:s litteraturpris och Aftonbladets litteraturpris. Böckerna finns samlade i pocket under titeln Trilogin. Kort världshistoria med figurer är hans första diktsamling.

Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Ofarbar tystnad
Författarporträtt: 
Jasmine Storch
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Craig Ward, Hirsutura
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2019-08-31
Antal sidor: 
176
ISBN: 
978-91-7781-881-6 [inb]
978-91-7781-882-3 [e-bok]

Andreas Lundberg • Ofarbar tystnad

Efter vistelsen på Sahlgrenska sjukhusets låsta avdelning 81 – skildrad i den kritikerrosade debutboken Storm i den pelare som bär – väntar verkligheten utanför. Vassa skärvor av vardag efter ett krossat äktenskap, med två små barn i mitten. 

Expartnern lever med en annan. Han saknar både jobb och pengar. Bor till att börja med gratis i ett renoveringshus, där han skymtar arbetare genom rökmoln, skyddsplast och töcknet av sitt alkohol- och tablettrus. Så kontaktar han dominikansystrarnas kloster i Skåne. Han får stanna där, mot arbete för kost och logi, i likhet med den afrikanska flyktingpojken som hjälper till med trädgårdsarbete. Mellan nunneklostrets rutiner och besöken hos sin psykiater studerar han gamla mystiker i nunnornas bibliotek, verkligheten omkring sig – och inom sig. 

Ofarbar tystnad är den andra boken i Andreas Lundbergs romantrilogi, inledd med Storm i den pelare som bär

Om Storm i den pelare som bär:

»En sensationell berättelse ur vilken jag gärna vill citera från varje sida. Det är ett hjärtskärande vittnesmål från ett tillstånd utanför den gängse verkligheten. Men det är också en litterär bragd av Andreas Lundberg att föra över sina erfarenheter till ett språk, så levande och mäktigt.« | Maria Schottenius, Dagens Nyheter