Spiongänget: Den dödliga jakten

JAMES PONTI är en bästsäljande amerikansk barnboksförfattare, vinnare av en Edgar Award och med flera böcker på New York Times bestsellerlista. Den förbjudna staden är tredje boken i succéserien om Spiongänget, efter Det hemliga uppdraget och Den dödliga jakten.

https://www.jamesponti.com/

Titel: 
Spiongänget: Den dödliga jakten (Spiongänget #2)
Översättning: 
Helena Stedman
Originaltitel: 
City Spies: Golden Gate
Omslagsbild: 
© Yaoyao Ma Van As, 2021
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-08-11
Antal sidor: 
336
ISBN: 
978-91-8023-751-2 [kart]
978-91-8023-752-9 [e-bok]

James Ponti • Spiongänget: Den dödliga jakten

Efter att ha stoppat en ökänd skurk på en internationell klimatkonferens i Paris växlar Spiongänget upp för ett nytt uppdrag. De opererar från en bas i Skottland och är medlemmar i den brittiska underrättelsetjänsten MI6:s yngsta insatsstyrka.

Fjortonåriga Sydney är en surfande rebell från Bondi Beach i Australien. Hon är också Spiongängets specialist på fältoperationer. Sydney får tillsammans med sin spionvän Brooklyn det farliga uppdraget att undercover ta sig ombord på marinforskningsfartyget Sylvia Earle. Men saker går inte enligt planerna, och strålkastarljuset som riktas mot dem är inte precis det ljus de vill bli sedda i...

Samtidigt kommer ny information om en potentiell mullvad inom organisationen. En ledtråd tar gruppen till San Francisco i Kalifornien, och snart är de fångade i ett äventyr fyllt av hemliga uppdrag och dubbelagenter.

I översättning av Helena Stedman.

»Otroligt intelligent och välskriven med en spänning som gör att man har nerverna utanpå kroppen ända till det sista kapitlet.« Betyg: 5 av 5 – Ewa Wendt, BTJ

»Spännande och klurig. En perfekt ungdomsbok!« Bokiversum