Trollkarlen från Övärlden

URSULA K. LE GUIN [1929–2018] var en amerikansk författare, vars nyskapande idéer gjorde henne till en frontfigur inom fantasy och science fiction och tänjde på gränserna för vad genrerna kunde uppnå. Övärlden-cykeln tillhör vid sidan av Mörkrets vänstra hand hennes mest kända verk, en romanserie och ett världsbygge som med tiden uppnått en status på nivå med J. R. R. Tolkiens Sagan om ringen.

Titel: 
Trollkarlen från Övärlden [Övärlden-cyklen #1]
För/efterord: 
Leif Holmstrand
Översättning: 
Sven Christer Swahn
Originaltitel: 
A Wizard of Earthsea
Författarporträtt: 
Marian Wood Kolisch
Omslagsdesign: 
Emilia Palmén
Omslagsbild: 
© Gustaf Holtenäs
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-06-03
Antal sidor: 
192
ISBN: 
978-91-8094-112-9 [inb]
978-91-8094-113-6 [e-bok]

Ursula K. Le Guin • Trollkarlen från Övärlden

Ged är den störste av alla Övärldens trollkarlar, men i sin ungdom – då han fortfarande kallades Sparvhök – var han impulsiv och oförsiktig. I sin hunger efter makt och kunskap gav han sig i kast med hemligheter han inte förstod sig på och släppte loss en fasansfull skugga över världen. Trollkarlen från Övärlden är den dramatiska berättelsen om hur Sparvhök bemästrar de mäktiga krafter han besitter och hur han tvingas korsa dödens tröskel för att återställa balansen i världen.

Ursula K. Le Guins Övärlden-romaner tillhör fantasylitteraturens allra mest hyllade romaner, har vunnit priser som National Book Award och Nebula Award, och har älskats av miljontals läsare världen över.

I översättning av Sven Christer Swahn, med ett nyskrivet förord av författaren och konstnären Leif Holmstrand.