Den långa vägen hem

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie – som fått henne att kallas en modern Agatha Christie – utspelar sig i Québec i Kanada, med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman sju gånger och Anthony-priset fem gånger.

Louise Pennys sajt

Läs ett smakprov...
Titel: 
Den långa vägen hem
Originaltitel: 
The Long Way Home
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-08-15
Antal sidor: 
368
ISBN: 
978-91-7893-479-9 [inb]
978-91-7893-480-5 [e-bok]

Louise Penny • Den långa vägen hem

Den före detta kriminalkommissarien Armand Gamache är lyckligt pensionerad i småstaden Three Pines, där han har en fridfull tillvaro. Varma sommarmorgnar sitter han och läser på sin veranda och småpratar med en av sina grannar, Clara Morrow.

Men en morgon avbryter Clara honom i hans läsning och berättar att hennes exmake, konstnären Peter Morrow, inte kommit på besök som utlovat till årsdagen av deras separation. Hon vill att Gamache ska hjälpa henne hitta honom. Gamache läser klart en rad i sin bok – »Det finns tillräcklig kraft i himlen för att bota en själ sjuk av synd« – och reser sig sedan upp och följer med Clara.

Tillsammans med sin före detta kollega Jean-Guy Beauvoir och sin gamla bekant Myrna Landers tar sig Gamache allt djupare in i Québec. Och allt djupare in i Peter Morrows själ – en man beredd att göra allt för att återfå sin berömmelse som konstnär.

Resan tar dem ända till mynningen av St.Lawrence-floden, ett område så ödsligt att de första sjömännen kallade det »landet som Gud gav till Kain«. Och här upptäcker de den fasansfulla skada som orsakats av »en själ sjuk av synd«… 

»Somliga böcker är nästan för bra för att man ska våga tro det, när alla delar stämmer och det blir en ren njutning att läsa.«  | Lotta Olsson, DN väljer Louise Pennys Mörkt motiv till en av tidernas 100 bästa deckare