Det ondas väsen

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie – som fått henne att kallas en modern Agatha Christie – utspelar sig i Québec i Kanada, med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman sju gånger och Anthony-priset fem gånger.

Louise Pennys sajt

Titel: 
Det ondas väsen
Översättning: 
Carla Wiberg
Originaltitel: 
The Nature of the Beast
Författarporträtt: 
Sigrid Estrada
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-03-15
Antal sidor: 
384
ISBN: 
978-91-7893-820-9 [inb]
978-91-7893-821-6 [e-bok]

Louise Penny • Det ondas väsen

Knappt en dag passerar utan att nioårige Laurent Lepage ropar varg. Från rymdinvasioner till vandrande träd, via bevingade monster i skogen, till dinousaurier han sett i byn Three Pines: Hans berättelser är så osannolika att ingen tror honom, inklusive paret Armand och Reine-Marie Gamache. Men när pojken försvinner tvingas byborna överväga om någon av hans egendomliga historier trots allt kan ha varit sann.

Och så börjar ett frenetiskt sökande efter pojken och sanningen. Det man upptäcker djupt inne i skogen startar en kedja av händelser som leder till mord, till ett gammalt brott, ett gammalt svek – och ända fram till poeten Ruth Zardos ytterdörr. Och nu är det nu, skriver hon. Och det mörka är här.

Armand Gamache – tidigare chef på mordroteln i Québec – tvingas inse att han genom att inte tro pojken själv har spelat en fasansfull roll i det som nu är på väg att hända...

 

 

»Magisk. En perfekt påminnelse om människans mörka sidor.« | Kirkus Reviews