Döden i Gaillac

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Ranish Tweed är hans nya thriller, som än en gång utspelar sig på det skotska höglandet.

Peter Mays hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Översättning: 
Leif Jacobsen
Originaltitel: 
The Critic
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Antal sidor: 
288
ISBN: 
978-91-7893-319-8 [inb]
978-91-7893-320-4 [e-bok]

Peter May • Döden i Gaillac

Gaillac i sydvästra Frankrike. Gil Petty, USA:s mest uppburne vinskribent, hittas upphängd på en vingård, klädd i den ceremoniella dräkt som används inom brödraskapet Den gudomliga flaskans orden och med kroppen marinerad i rött vin.

För rättsmedicinaren Enzo Macleod ligger nyckeln till mysteriet i att lyckas avkoda Pettys legendomsusade recensioner – som kunde lyfta en vingårds rykte till skyarna, eller fullkomligt krossa det.

Enzo upptäcker snart att det bakom den franska vinodlingens fridfulla fasad lurar en miljö full av rivalitet och att någon tycks beredd att stoppa honom, även om det kräver ännu ett mord.

 

»Peter May är en av mina nya favoriter.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT