Tyst offer

PETER MAY [ f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över fem miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA.

Peter Mays hemsida
Twitter

Titel: 
Tyst offer
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
A Silent Death
Författarporträtt: 
Geraint Lewis
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-03-10
Antal sidor: 
432
ISBN: 
978-91-7893-356-3 [inb]
978-91-7893-357-0 [e-bok]

Peter May • Tyst offer

Södra Spanien, 2020. När Jack Cleland – en britt på rymmen från ett spanskt fängelse – ser sin flickvän dö, nermejad i en polisjakt som bland annat involverar kriminalkommissarie Cristina Sanchez Pradell, svär han på att hämnas.

Cristinas moster, Ana, lider av den sällsynta sjukdomen Ushers syndrom och har varit dövblind under hela sitt vuxna liv. Ana är kärnpunkten i Cristinas värld – och i Clelands grymma hämndplan...

John Mackenzie, en lysande men temperamentsfull utredare från Glasgow,  tas in för att hjälpa de spanska myndigheterna med jakten. Bara Mackenzie kan tysta Cleland innan rymlingen får det sista, blodiga ordet.