Slöa hästar

MICK HERRON är en bästsäljande brittisk thrillerförfattare, mest känd för sin Slough House-serie, som bland annat belönats med CWA:s Gold Dagger 2013. Slöa hästar [Slow Horses] är den första boken i serien. En TV-serie baserad på boken – med titeln Slow Horses – produceras av Apple, med Gary Oldman i en av huvudrollerna.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Slöa hästar
Översättning: 
Gabriel Setterborg
Originaltitel: 
Slow Horses
Författarporträtt: 
M Buck
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-06-08
Antal sidor: 
320
ISBN: 
978-91-7893-468-3 [inb]
978-91-7893-467-6 [e-bok]

Mick Herron • Slöa hästar

Bannlysta till Slough House från de högpresterande MI5-leden i Regent’s Park för diverse förseelser kopplade till droger och fylla, sex och ödesdigra misstag, politik och svek, utför Jackson Lambs grupp av misfitspioner inte längre några operationer – de vänder papper.

Men inte en enda av dem har gått med i underrättelsetjänsten för att vara en »slö häst«. Nu har en pojke kidnappats och hålls som gisslan. Förövarna har schemalagt hans halshuggning för livesändning på nätet. Och hur orderna från »Tjänsten« än ser ut, så tänker inte de slöa hästarna bara sitta stilla och titta på…

Slöa hästar är första boken i Mick Herrons prisbelönta spionserie Slough House, om en grupp MI5-agenter som hamnat i frysboxen.

»Storbritanniens nye thrillermästare.«| Sunday Times

 

»Mick Herron ser ut att bli vår tids store spionförfattare.« | Daily Mail