Att hyra

JOHN GALSWORTHY [1867–1933] var en engelsk författare, dramatiker och Nobelpristagare i litteratur. Galsworthy kom från en välbärgad familj och studerade juridik vid universitetet i Oxford. Efter sin examen arbetade han med familjens transportföretag och träffade under en av sina resor Joseph Conrad, som kom att bli en nära vän. Mest känd är John Galsworthy för sin romansvit om familjen Forsyte, en berättelse som även gjorde stor succé när den producerades som TV-serie av BBC.

Titel: 
Att hyra (Forsytesagan #3)
Översättning: 
Ellen Rydelius
Originaltitel: 
To Let
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Lee Avison / Trevillion Images, 2022
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-02-09
Antal sidor: 
320
ISBN: 
978-91-7781-382-8 [poc]
978-91-7781-383-5 8 [e-bok]

John Galsworthy • Att hyra

I denna tredje del i John Galsworthys familjekrönika har många år och ett världskrig passerat sedan Soame och Irenes gick skilda vägar. Soames, som en gång bara ville ha Irene, har i stället ägnat sig åt att skämma bort sin dotter Fleur. Han har däremot aldrig gjort anspråk på att försöka förstå sin andra hustru, Annette.

Irenes nya äktenskap, med Jolyon, har varit lyckligt och deras son, Jon, är lika gammal som Fleur. När de båda träffas uppstår kärlek, men de förstår att det finns detaljer om deras gemensamma familj som de inte känner till. Fleur uppvaktas också av Michael Mont – ett giftermål med honom skulle upphöja familjen från nyrik till riktig adel. Men ska även Fleur ingå i ett kärlekslöst äktenskap?

I svensk översättning av Ellen Rydelius.