Blodland

KIM FABER [f.1955] och JANNI PEDERSEN [f.1968] debuterade 2019 med kriminalromanen Vinterland, som vann Danska kriminalakademins debutantpris 2020. Janni Pedersen är till vardags kriminalreporter på danska TV2. Kim Faber är före detta journalist på Politiken, där han arbetade som nyhets- och kulturjournalist i 25 år.

 

Titel: 
Blodland (Martin Juncker #3)
Översättning: 
Svante Skoglund
Originaltitel: 
Kvæler
Författarporträtt: 
Les Kaner
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Evelina Kremsdorf / Trevillion.com & Shutterstock.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-07-20
Antal sidor: 
448
ISBN: 
978-91-8023-722-2 [inb]
978-91-8023-723-9 [e-bok]

Kim Faber & Janni Pedersen • Blodland

Martin Juncker har knappt hunnit tillbaka till jobbet efter en allvarlig operation när en ung kvinna hittas mördad på Amager Fælled. Hon har kvävts till döds och lämnats kvar halvnaken i ett buskage. Hennes kläder ligger prydligt hopvikta på marken vid sidan av kroppen. Det finns inga spår att gå på.

Men mordet väcker något till liv i Juncker. För tio år sedan utredde han ett liknande fall, där man aldrig hittade gärningsmannen, och nu kan han inte frigöra sig från tanken att det kan vara samma mördare.

Signe Kristiansen är glad att Juncker är tillbaka. Hon arbetar med ett knivdråp där en ung nynazist mist livet under en politisk aktion i Nørrebro. Två oberoende fall – tills det visar sig finnas en uppseendeväckande koppling.

I svensk översättning av Svante Skoglund.

»En polisdeckare av världsklass.« Betyg: 5 av 5 – Katrine Hamori, BTJ

»Kim Faber och Janni Pedersen skriver så spännande att jag otåligt väntar på nästa bok.« Lotta Olsson, DN, om Vinterland