Satans sommar

KIM FABER [f. 1955] och JANNI PEDERSEN [f. 1968] debuterade 2019 med kriminalromanen Vinterland. Janni Pedersen är till vardags kriminalreporter på danska TV2. Kim Faber är före detta journalist på Politiken, där han arbetade som nyhets- och kulturjournalist i 25 år. Skuggriket är den fjärde boken i deras hyllade serie om Martin Juncker.

 

Titel: 
Satans sommar
Översättning: 
Svante Skoglund
Originaltitel: 
Satans sommer
Författarporträtt: 
Les Kaner
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
Stephen Mulcahey / Trevillion Images
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-06-03
Antal sidor: 
448
ISBN: 
978-91-8023-055-1 [inb]
978-91-8023-056- 8 [e-bok]

Kim Faber & Janni Pedersen • Satans sommar

Martin Junckers hustru, Charlotte, får ett anonymt tips: Den fruktansvärda terrorattacken för sex månader sedan kunde ha undvikits.

Charlotte är grävande journalist och konfronterar Juncker, som utreder brottet, men han fruktar för både sitt eget och Charlottes liv om hon ger sig djupare in i frågan. Junckers gamla kollega Signe är mer benägen att hjälpa Charlotte, men hon har sina egna utmaningar att brottas med. När det visar sig finnas en koppling mellan terrorbrottet och ett lik som hittats i Kongelunden släpper Signe ändå alla sina personliga problem och satsar allt på att få fram sanningen.

Juncker befinner sig i Sandsted, plågad av mardrömmar efter sin fars död. När en av stadens advokater hittas mördad i stadsparken kastas han in i en omfattande utredning som också visar sig ha anknytningar till hans eget förflutna.

I svensk översättning av Svante Skoglund.

 

»Omöjlig att lägga ifrån sig.« Betyg: 5 av 5 – Bokprataren

»Kim Faber och Janni Pedersen skriver så spännande att jag otåligt väntar på nästa bok.« Lotta Olsson, DN, om Vinterland

»De här böckerna slukar mig totalt.« Stinas böcker

»Nytänkande och nervkittlande. Omöjlig att lägga ifrån sig!« Betyg: 5 av 5 – Idas recensioner

»Det vardagliga blandas perfekt med det superspännande, och pulspåslaget är stundtals högt.« Bibbloagneta