Skuggriket

KIM FABER [f. 1955] och JANNI PEDERSEN [f. 1968] debuterade 2019 med kriminalromanen Vinterland. Janni Pedersen är till vardags kriminalreporter på danska TV2. Kim Faber är före detta journalist på Politiken, där han arbetade som nyhets- och kulturjournalist i 25 år. Skuggriket är den fjärde boken i deras hyllade serie om Martin Juncker.

 

Titel: 
Skuggriket (Martin Juncker #4)
Översättning: 
Svante Skoglund
Originaltitel: 
Skyggeriget
Författarporträtt: 
Les Kaner
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt
Utgivningsdag: 
2023-10-12
Antal sidor: 
368
ISBN: 
978-91-8063-675-9 [inb]
978-91-8063-676-6 [e-bok]

Kim Faber & Janni Pedersen • Skuggriket

En tillsynes oskyldig man mister livet i samband med en våldsam explosion på Nordjyllandsverket – ett av Danmarks sista kolkraftverk och en jättelik källa till koldioxidutsläpp. Vad som först verkar vara en olycka visar sig vara ett attentat, då polisen finner fragment av en militär kamikazedrönare bland spillrorna. En radikal organisationen tar på sig dådet.

Samma morgon påträffas en annan man mördad i en lyxvilla i Köpenhamns norra delar. Han är son till landets kontroversielle klimatminister, och fallet får en explosiv utveckling då det visar sig att den döde hade ett allvarligt kokainmissbruk – och dessutom täta förbindelser med ett hittills okänt narkotikanätverk.

Utredarna Martin Juncker och Signe Kristiansen kan först inte hitta något samband mellan de två händelserna, men när deras kollegor gör en omvälvande upptäckt ändras förutsättningarna totalt.

I översättning av Svante Skoglund.

»Kim Faber och Janni Pedersen skriver så spännande att jag otåligt väntar på nästa bok.« Lotta Olsson, DN