Drakblodet

ULLA TRENTER [1936–2019] var en av Sveriges mest framstående deckarförfattare. Hennes författarbana inleddes efter maken Stieg Trenters bortgång då Ulla slutförde Stiegs påbörjade deckare Rosenkavaljeren. Hon skrev därefter ett stort antal kriminalromaner, många av dem med fotografen Harry Friberg och kriminalaren Vesper Johnson som huvudfigurer. Ulla var även medlem i Svenska Deckarakademin och verksam som översättare.

Ulla Trenter • Drakblodet

Det är internationell deckarkongress i London. Den svenska sensationen Eugen Lundgren har manuset till sin nya bok i en väska som han kedjat fast vid handleden. Han är där med sin fru och agent. Mest intresserad är han av det unga stjärnskottet Lucinda, som han inlett en affär med. Så försvinner han utan att någon märker det, eller vet var han tagit vägen. Spåren leder till den ökända och exklusiva spelklubben Drakblodet...

Drakblodet är en detektivroman som rör sig mellan London, Sörmland och Stockholm – om en deckarförfattare som vill utföra ett experiment, och en agent som gör allt för att få tag på hans nya manus.