Annars dör man

ULF DURLING [f. 1940] är en svensk kriminalförfattare och psykiater. Tillsammans med bland annat Ulla Trenter och Jan-Olof Ekholm grundade han Föreningen Kriminalförfattare i Stockholm. 1971 debuterade han med pusseldeckaren Gammal ost, för vilken han belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris.

Titel: 
Annars dör man
Omslagsdesign: 
Emilia Palmén
Bandtyp: 
Häftad
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2022-06-30
Antal sidor: 
262
ISBN: 
978-91-7781-521-1 [häftad]
978-91-7781-522-8 [e-bok]

Ulf Durling • Annars dör man

Mördad – på självaste julafton. Läkemedelskonsulten Sven har precis kommit ut ur fängelset efter att ha avtjänat åtta år för dråp, och nu är han själv död. Det är hans mor, Elsa, som hittar honom, liggande vid fönstret och ymnigt blödande från halsen.

Det är inte många som kommer att sakna honom, men det hör till protokollet att ta reda på vem som är skyldig till ett mord. Först på plats är överkonstapel Gustafsson som snart får hjälp av nästan hela polisavdelningen, förutom kriminalteknikern som är på semester.

En kula hittas i halsen. Det verkar som att skytten avfyrat skottet från trottoaren mitt emot fönstret. För att gå till botten med vem gärningsmannen (eller kvinnan) är måste gårdagen redas ut – och det visar sig att Sven lyckats försätta sig i en enorm härva under en enda dag i frihet.