Lugnet efter stormen

ULF DURLING [f. 1940] är en svensk kriminalförfattare och psykiater. Tillsammans med bland annat Ulla Trenter och Jan-Olof Ekholm grundade han Föreningen Kriminalförfattare i Stockholm. 1971 debuterade han med pusseldeckaren Gammal ost, för vilken han belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris.

Titel: 
Lugnet efter stormen
Bandtyp: 
Häftad
Genre: 
Deckare, Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-07-01
Antal sidor: 
256
ISBN: 
978-91-8023-231-9 [häftad]
978-91-7893-671-7 [e-bok]

Ulf Durling • Lugnet efter stormen

Tjugofem år har gått sedan Gunilla Irner förolyckades i ung ålder. Detaljerna kring hennes död är fortfarande höljda i dunkel, och hennes familj är märkligt förtegen.

En man utan synbar koppling till de inblandade kommer en dag i kontakt med familjen. Han bestämmer sig för att undersöka vad som skett. Spåren leder honom tillbaka till den tid och den plats där Gunilla omkom. Brottsplatsen är sommarparadiset Källvik, och tiden det sexförnekande femtiotalet. Men vem är han – mannen som utan tydliga skäl så engagerat tar sig an det olösta fallet?

Lugnet efter stormen vann både Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman och Expressens Sherlock-pris när den kom ut första gången.