Hemsökelsen

ULF DURLING [f. 1940] är en svensk kriminalförfattare och psykiater. Tillsammans med bland annat Ulla Trenter och Jan-Olof Ekholm grundade han Föreningen Kriminalförfattare i Stockholm. 1971 debuterade han med pusseldeckaren Gammal ost, för vilken han belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris.

Titel: 
Hemsökelsen
Omslagsdesign: 
Emilia Palmén
Bandtyp: 
Häftad
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2022-06-30
Antal sidor: 
268
ISBN: 
978-91-8023-952-3 [häftad]
978-91-8023-951-6 [e-bok]

Ulf Durling • Hemsökelsen

»Jag kände en olustrysning, som om ett kyligt golvdrag från källaren trängde upp mellan fogarna i ekparketten. Det var tanken på Elin, när fotfästet plötsligt försvann under henne, när hon under några hisnande sekunder virvlade ned i det becksvarta mörkret, när hon handlöst slog i det obevekliga cementgolvet.«

Två systrar hittas döda på hemmet Solgården. Elin har ramlat ned för en källartrapp och Anna, hennes förtryckande syster, blir funnen med uppskuren handled i badet. Det skulle kunna röra sig om en olyckshändelse och ett självmord men misstankarna att det ändå skulle kunna röra sig om åtminstone ett mord väcks. Hemmet är fyllt av udda karaktärer, de allra flesta är dock tillräckligt gamla för att avskrivas misstankar. Vem har egentligen motiv för att mörda en – eller två – gamla kvinnor? Och har systrarnas osämja något med det eventuella mordet att göra?