Av jord är du kommen

JO SPAIN är en irländsk författare, född i Dublin, med ett förflutet som politisk rådgivare åt den irländska regeringen. Hennes tre första romaner utgör en trilogi om kriminalkommissarie Tom Reynolds. Den första, Förlåt oss våra synder, nominerades bland annat till Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin och utnämndes till en av Årets bästa deckare av Lotta Olsson i DN. Av jord är du kommen är den tredje boken i serien om kriminalkommissarie Tom Reynolds.

Jo Spains Twitter

Titel: 
Av jord är du kommen (Tom Reynolds #3)
Översättning: 
Hanna Williamsson
Originaltitel: 
Sleeping Beauties (Inspector Tom Reynolds #3)
Författarporträtt: 
Isobel Spain
Omslagsdesign: 
Markus Hedström
Omslagsbild: 
© Elena Schweitzer / Trevillion.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-06-08
Antal sidor: 
320
ISBN: 
978-91-8023-096-4 [inb]
978-91-8023-097-1 [e-bok]

Jo Spain • Av jord är du kommen

Den unga Fiona Holland har försvunnit från sin lilla hemby på Irland. Sökandet dras i gång, men det viskas samtidigt om hennes vilda rykte. Har hon blivit kidnappad – eller kan det vara så att hon har rymt?

En vecka senare görs en ohygglig upptäckt. Djupt inne i skogen vid den mäktiga, vackra Glendalough-dalen hittas flera kroppar, samtliga tillhörande unga kvinnor som försvunnit under de senaste åren.

Kriminalkommissarie Tom Reynolds och hans team ställs inför sitt svåraste fall: En seriemördare som jagar sårbara kvinnor och därefter håller sina offer fångna innan han till sist avslutar deras liv. Nu tickar klockan för Fiona Holland – och en kapplöpning sätts i gång för att hitta henne innan det är för sent.

I svensk översättning av Hanna Williamsson.

»Suverän spänning.« The Guardian

»Jo Spain lyckas foga in ett nattsvart kapitel i Irlands historia i en medryckande kriminalhistoria.« Lotta Olsson om Förlåt oss våra synder

»Jo Spain är en gnistrande talang.« Irish Examiner