Bekännelsen

JO SPAIN är en irländsk författare, född i Dublin, med ett förflutet som politisk rådgivare åt den irländska regeringen. Hennes tre första romaner utgör en trilogi om kriminalkommissarie Tom Reynolds. Den första, Förlåt oss våra synder, nominerades bland annat till Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin och utnämndes till en av Årets bästa deckare av Lotta Olsson i DN. Av jord är du kommen är den tredje boken i serien om kriminalkommissarie Tom Reynolds.

Jo Spains Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Bekännelsen
Översättning: 
Hanna Williamsson
Originaltitel: 
The Confession
Författarporträtt: 
Isobel Spain
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
Redpixel/Adobe Stock
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2018-09-22
Antal sidor: 
336
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-473-3 [inb]
978-91-7781-474-0 [e-bok]

Jo Spain • Bekännelsen

Sent en kväll kliver en man in i det luxuösa hem som tillhör den ökände bankiren Harry McNamara och hans fru Julie. Mannen attackerar Harry, obeskrivligt brutalt, medan Julie ser på, fastfrusen av skräck. 

Det ser onekligen ut som att Harrys många synder – korruption, girighet, svek – till sist hunnit ikapp honom. Och en timme senare överlämnar sig våldsmannen till polisen, som därmed har ett offer, en misstänkt gripen och till och med ett ögonvittne. 

Ändå kan Julie inte släppa känslan av att det kommer mer. Var Carneys snabba bekännelse verkligen ett uttryck för hans samvete? Eller är det bara första draget i ett dödligt spel?

Hyllade irländska Jo Spains första fristående thriller Bekännelsen [The Confession] hör till årets mest efterlängtade kriminalromaner.

I svensk översättning av Hanna Williamsson.

»Smart, intensiv, uppslukande. En magnifik thriller med full dramatik från första sidan.«  | Sunday Mirror

»Tät och klaustrofobisk. En suverän thriller.« | Literary Review

»Uppslukande. Jo Spain dissekerar sina karaktärers hemligheter med knivskarp precision.« | J. P. Delaney, författare till Hon som kom före

»Fängslande, intensiv och med en djävulsk intrig. Jag kommer att rekommendera den till alla.« | Elizabeth Haynes, författare till Glöm inte att låsa

»Jag älskade den här vridna domesticnoir-romanen.« | Claire McGowan, författare till Blood Tide