Frukta det du begär

JO SPAIN är en irländsk författare, född i Dublin, med ett förflutet som politisk rådgivare åt den irländska regeringen. Hennes tre första romaner utgör en trilogi om kriminalkommissarie Tom Reynolds. Den första, Förlåt oss våra synder, nominerades bland annat till Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin och utnämndes till en av Årets bästa deckare av Lotta Olsson i DN. Av jord är du kommen är den tredje boken i serien om kriminalkommissarie Tom Reynolds.

Jo Spains Twitter

Titel: 
Frukta det du begär (Tom Reynolds #2)
Översättning: 
Kjell Waltman
Originaltitel: 
Beneath the Surface
Författarporträtt: 
Isobel Spain
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
Masy34 / Shutterstock.com
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-08-12
Antal sidor: 
400
ISBN: 
978-91-8023-078-0 [poc]
978-91-7893-432-4 [e-bok]

Jo Spain • Frukta det du begär

En sen kväll möts två mäktiga män på en hemlig plats i Dublin för att diskutera en plan som grott under lång tid. Den ena är i desperat behov av att få veta att inga hinder nu kvarstår – den andra försäkrar honom om att allt är i sin ordning. Några timmar senare mördas en högt uppsatt person inom regeringen vid namn Ryan Finnegan i Irlands säkraste byggnad, Leinster House, där parlamentet är beläget.

Kriminalkommissarie Tom Reynolds och hans team kallas in för att utreda mordet. Först tycks alla bevis peka mot ett mord med politiska motiv – tills en överraskande upptäckt leder utredningen i en helt annan riktning. Plötsligt har mordet antagit en mycket mer personlig karaktär. Men vem är det som har mest att tjäna på Ryans död?

I svensk översättning av Hanna Williamsson.

»Jo Spain låter alltid spänningshistorien härbärgera en betydligt större berättelse om det irländska samhället. Det är en skicklig intrig med otalig villospår, där Jo Spain gång på gång utnyttjar läsarens förväntningar för att bygga upp spänningen.« Lotta Olsson, DN

»En gnistrande thrillertalang.« Irish Examiner

»Jo Spain skriver med verkligt driv i pennan.« Kicki bokmal

»En djävulskt smart thriller.« Sunday Times  

»Otroligt förförisk kriminalroman.« Suspense Magazine