Förlåt oss våra synder

JO SPAIN är en irländsk författare, född i Dublin, med ett förflutet som politisk rådgivare åt den irländska regeringen. Hennes tre första romaner utgör en trilogi om kriminalkommissarie Tom Reynolds. Den första, Förlåt oss våra synder, nominerades bland annat till Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin och utnämndes till en av Årets bästa deckare av Lotta Olsson i DN. Av jord är du kommen är den tredje boken i serien om kriminalkommissarie Tom Reynolds.

Jo Spains Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Förlåt oss våra synder
Översättning: 
Hanna Williamsson
Originaltitel: 
With Our Blessing
Författarporträtt: 
Isobel Spain
Omslagsdesign: 
Paolo Sangregorio
Omslagsbild: 
Trevor Payne/Trevillion Images
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2019-09-14
Antal sidor: 
368
ISBN: 
978-91-7781-899-1 [inb]
978-91-7781-900-4 [e-bok]

Jo Spain • Förlåt oss våra synder

År 1975 slits ett bara minuter gammalt barn med våld från sin förtvivlade mor på ett Magdalenahem – en institution för »fallna kvinnor«, driven av katolska kyrkan. 

Nästan ett halvt sekel senare hittas ett illa tilltygat lik i en park i Dublin. Kroppen är en nunnas. Kriminalkommissarie Tom Reynolds är övertygad om att mordet har kopplingar till de historiska händelser som ägde rum på de ökända hemmen. 

Teamet följer ett spår som leder dem till ett avskilt nunne­ kloster på den irländska landsbygden. Där verkar allt till en början vara helt normalt, och Reynolds hinner börja undra om de följt ett felaktigt spår. Men snart blir det uppenbart att mördaren i själva verket befinner sig mitt ibland dem – och är fast besluten att kräva ytterligare hämnd för synder som begåtts i det förgångna. 

I svensk översättning av Hanna Williamsson.

Utsedd till Årets bästa deckare i DN!

»En suverän thriller.«  | Irish Times 

»Jo Spain hanterar den stegrande spänningen med stor säkerhet.« | Sunday Times