Den långa vägen hem

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare vars böcker sålt över elva miljoner exemplar på trettio språk. Hennes deckarserie, som fått henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman sju gånger och Anthony-priset sex gånger.

Louise Pennys sajt

Titel: 
Den långa vägen hem
Översättning: 
Carla Wiberg
Originaltitel: 
The Long Way Home
Omslagsdesign: 
Paolo Sangregorio
Omslagsbild: 
© Dave Hoefler / Unsplash.com
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-09-27
Antal sidor: 
416
ISBN: 
978-91-8023-213-5 [poc]
978-91-7893-480-5 [e-bok]

Louise Penny • Den långa vägen hem

Före detta kriminalkommissarie Armand Gamache är lyckligt pensionerad i den lilla byn Three Pines. Varma sommarmorgnar sitter han på en fridfull liten bänk och läser och småpratar med en av sina grannar, Clara Morrow.

Men en morgon avbryter Clara honom i hans läsning och berättar att hennes exmake, konstnären Peter Morrow, inte kommit på besök som utlovat till årsdagen av deras separation. Hon vill att Gamache ska hjälpa henne hitta honom. Gamache läser klart en rad i sin bok – »Och himmelen har makt att bota varje syndsjuk själ« – och reser sig sedan upp och följer med Clara.

Tillsammans med sin före detta kollega Jean-Guy Beauvoir, Clara och vännen Myrna Landers tar sig Gamache allt djupare in i Québec. Och allt djupare in i Peter Morrows själ – en man beredd att göra allt för att återfå sin berömmelse som konstnär. Resan tar dem till mynningen av St Lawrence-floden, ett område så ödsligt att de första sjömännen kallade det »landet Gud gav Kain«. Och här konfronteras de med den skada som kan orsakas av »en själ sjuk av synd«…

I svensk översättning av Carla Wiberg.

»Det är en njutning att läsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN

»Fullkomligt lysande blandning av klassisk deckargåta och djuplodande psykolog.« New York Times  

»En makalös deckarserie som inte liknar någon annan.« Annzahstories

»En väldigt spännande, underhållande och läsvärd roadtrip. Underbar läsning.« Kapprakt

»Den långa vägen hem är mer än en spänningsroman, det är en filosofisk betraktelse över mänskliga tillkortakommanden.« Lottens bokblogg