Ett förbud mot mord & Ett ohyggligt avslöjande

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare vars böcker sålt över elva miljoner exemplar på trettio språk. Hennes deckarserie, som fått henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman sju gånger och Anthony-priset sex gånger.

Louise Pennys sajt

Titel: 
Ett förbud mot mord & Ett ohyggligt avslöjande
Översättning: 
Charlotte Hjukström
Originaltitel: 
A Rule Against Murder & The Brutal Telling
Författarporträtt: 
Sigrid Estrada
Omslagsdesign: 
Emilia Palmén
Omslagsbild: 
© Felix Mittermeier / Unsplash.com
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt
Utgivningsdag: 
2023-04-17
Antal sidor: 
832
ISBN: 
978-91-8063-734-3 [pocket]
978-91-8063-736-7 [e-bok]

Louise Penny • Ett förbud mot mord & Ett ohyggligt avslöjande

Två av Louise Pennys populära kriminalromaner om kommissarie Armand Gamache samlade i en volym.

I Ett förbud mot mord är det högsommar i Bellechasse, där den förmögna familjen Finney har samlats på ett värdshus för att ta farväl av sin bortgångne far. Men i takt med att temperaturen stiger börjar också gamla hemligheter och bittra rivaliteter komma upp till ytan. Och när värmevågen går över till en våldsam nattlig storm lämnar den ett lik efter sig. Kommissarie Gamache – som firar sin bröllopsdag på Bellechasse tillsammans med sin hustru – finner sig plötsligt i ett hus fullt av misstänkta, och tar sig an utredningen.

I Ett ohyggligt avslöjande skakas den lilla byn Three Pines en dag av en chockerande upptäckt. På Oliviers bistro påträffas liket av en äldre man, dödad genom ett våldsamt slag mot bakhuvudet, men när kommissarie Gamache anländer till platsen konstaterar han till sin förvåning att ingen har en aning om vem den döde mannen är. En märklig omständighet i denna slutna värld där alla känner alla. Någon ljuger – frågan är bara vem.

I svensk översättning av Charlotte Hjukström.