Hus av glas

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare vars böcker sålt över elva miljoner exemplar på trettio språk. Hennes deckarserie, som fått henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman sju gånger och Anthony-priset sex gånger.

Louise Pennys sajt

Titel: 
Hus av glas (Kommissarie Gamache #13)
Översättning: 
Carla Wiberg
Originaltitel: 
Glass Houses
Författarporträtt: 
Sigrid Estrada
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Shutterstock.com
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt
Utgivningsdag: 
2023-08-28
Antal sidor: 
432
ISBN: 
978-91-8063-724-4 [poc]
978-91-8023-935-6 [e-bok]

Louise Penny • Hus av glas

När en mystisk figur dyker upp i Three Pines en kylig novemberdag blir Armand Gamache och samhällets övriga invånare först nyfikna, därefter ängsliga. Genom regn och rusk står den där, orörlig, och stirrar rakt framför sig.

Från det ögonblick gestalten kastar sin skugga över samhället misstänker Gamache – nu överintendent på mordroteln i Québec – mörka avsikter. Ändå gör han inget. För vad kan han göra? Han kan bara betrakta och vänta, och hoppas att hans växande rädsla inte ska besannas. Men så försvinner besökaren över en natt, ett lik upptäcks, och Gamache måste ta sig an fallet.

När rättegången inleds ett antal månader senare är det en het julidag i Montréal, och Gamache brottas fortfarande med den kedja av händelser som satts i rörelse den där bistra dagen i november. Inte bara den åtalade måste nu stå till svars – även Gamaches samvete väntar på sin dom.

I översättning av Carla Wiberg.

»Det är en njutning att läsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN

»Hus av glas är lysande. Louise Pennys hittills bästa om Armand Gamache och hans vänner.« Betyg: 5 av 5 – Ylva Floreman, BTJ

»Fullkomligt uppslukande. Du kommer inte vilja att Louise Pennys senaste ska ta slut!« Washington Post

»Svåra moraliska dilemman finns alltid med hos Penny, liksom den stora floden av intelligenta referenser som byggs samman till en fantastiskt läsvärd berättelse. Jag har svårt att tänka mig någon som inte blir läsglad av detta.« Kapprakt

»Ännu en välskriven och genomtänkt bok från Louise Penny« Betyg: 5 av 5 – Snowglitter books

»Upplösningen är så spännande att jag får svårt att andas.« Läser just nu