Nådastöt & Den grymmaste månaden

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare vars böcker sålt över elva miljoner exemplar på trettio språk. Hennes deckarserie, som fått henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman sju gånger och Anthony-priset sex gånger.

Louise Pennys sajt

Titel: 
Nådastöt & Den grymmaste månaden
Översättning: 
Charlotte Hjukström
Originaltitel: 
A Fatal Grace/Dead Cold + The Cruelest Month
Författarporträtt: 
Sigrid Estrada
Omslagsdesign: 
Emilia Palmén
Omslagsbild: 
© Yogesh Pedamkar / Unsplash.com
Bandtyp: 
Poster
Genre: 
Deckare, Översatt
Utgivningsdag: 
2023-04-17
Antal sidor: 
784
ISBN: 
978-91-8063-733-6 [pocket]
978-91-8063-735-0 [e-bok]

Louise Penny • Nådastöt & Den grymmaste månaden

Två av Louise Pennys kriminalromaner om kommissarie Armand Gamache samlas här i en volym.

I Nådastöt har ett mord begåtts i det lilla samhället Three Pines, men CC de Poitiers död lyckas inte störa julfriden nämnvärt. Faktum är att det är svårt att hitta någon som alls tyckte om henne. När kommissarie Gamache kallas in från mordroteln i Québec kan han välja och vraka bland misstänkta, och snart har han en huvudmisstänkt: CC:s egen man, som var ständigt förtryckt av sin hustru. Men något säger Gamache att han inte borde döma för snabbt…

I Den grymmaste månaden är det vår i Three Pines och några bybor har bestämt sig för att fira påsk genom att hålla en seans på Old Hadley House. De hoppas därmed kunna befria byn från all ondska. Men i stället dör en av deltagarna – av skräck. En naturlig död? Eller har offret fått hjälp på vägen? Fallet tvingar kommissarie Gamache att konfronta sina egna såväl som den skenbart idylliska byns demoner.

I svensk översättning av Charlotte Hjukström.