Kvinnan i leran

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser. Vintergraven är hans nya fristående thriller, där klimathotet har blivit verklighet och är lika skrämmande som själva mordgåtan.

Peter Mays hemsida
Twitter

Titel: 
Kvinnan i leran (En Enzo Macleod-deckare #6)
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
Cast Iron
Författarporträtt: 
Geraint Lewis
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt
Utgivningsdag: 
2023-08-10
Antal sidor: 
416
ISBN: 
978-91-8063-679-7 [inb]
978-91-8063-680-3 [e-bok]

Peter May • Kvinnan i leran

Västra Frankrike, 1989: Tjugoåriga Lucie Martin kastas överbord i en pittoresk sjö, medvetslös och med en plastpåse virad runt huvudet. Fjorton år senare: En värmebölja drar in över landsbygden, torkan dödar träd och buskar, och sjön förvandlas till en lergrop. I den hittar en fiskare Lucies kvarlevor.

Kriminalteknikern Enzo Macleod sitter i sin eleganta Parisvåning och går igenom den knappa bevisföringen för det sjätte – och sista – kalla fall han utmanats att lösa. Den före detta hallicken Régis Blanc framstår som den uppenbara förövaren, han sitter redan inne för att ha mördat tre sexarbetare. Men han har ett vattentätt alibi, och Enzo anar att den verkliga förklaringen är mycket mer komplicerad. Vad han inte inser är att han är på väg att försätta både sig själv och sina närmaste i livsfara.

I översättning av Åsa Brolin.