Stjärnkocken

PETER MAY [ f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över fem miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA.

Peter Mays hemsida
Twitter

Titel: 
Stjärnkocken (En Enzo Macleod-deckare #5)
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
Blowback
Författarporträtt: 
Geraint Lewis
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-08-18
Antal sidor: 
288
ISBN: 
978-91-8023-727-7 [inb]
978-91-8023-728-4 [e-bok]

Peter May • Stjärnkocken

När Frankrikes mest hyllade kock, Marc Fraysse, kallade in världspressen för att göra ett viktigt tillkännagivande sa ryktet att han var på väg att förlora en av sina tre åtråvärda Michelin-stjärnor. Men när journalisterna kom fram till Fraysses restaurang – avlägset belägen på en vulkanisk platå i Centralmassivet – möttes de i stället av nyheten att den store stjärnkocken blivit mördad. Tillkännagivandet förblev ett mysterium, och sju år senare är mördarens identitet fortfarande en gåta.

I Stjärnkocken kastar sig Enzo Macleod in i den franska haute cuisinens stora affärer och höga spel. Han följer Fraysses spår över den snöiga bergsplatån. Men utredandet av de komplexa relationerna kring den briljante och undanglidande kocken – en älskarinna, en svartsjuk hustru, en bitter matkritiker – visar sig också öppna upp sår ur Macleods eget förflutna.

I svensk översättning av Åsa Brolin.

»En av mina favoriter.« Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

»Peter May är en författare jag skulle följa till världens ände.« Marilyn Stasio, New York Times