Vintergraven

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser. Vintergraven är hans nya fristående thriller, där klimathotet har blivit verklighet och är lika skrämmande som själva mordgåtan.

Peter Mays hemsida
Twitter

Titel: 
Vintergraven
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
A Winter Grave
Författarporträtt: 
Geraint Lewis
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Shutterstock.com, 2023
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt
Utgivningsdag: 
2023-10-02
Antal sidor: 
288
ISBN: 
978-91-8063-876-0 [inb]
978-91-8063-877-7 [e-bok]

Peter May • Vintergraven

Året är 2051. Stora delar av jordens yta ligger under vatten och människor tvingas lämna storstadsregionerna för att bosätta sig på landet.

Cameron Brodie är polis i Glasgow och har just fått en cancerdiagnos. När en kropp påträffas infrusen i isen nära byn Kinlochleven tar han sig ändå an fallet. Med bara sex månader kvar att leva är det dags för honom att göra upp med sitt turbulenta förflutna, och han har sina egna skäl att göra den farliga resan till de skotska högländerna.

Mannen i isen var grävande journalist och verkar ha varit något stort på spåren – frågan är vad, och vem som ville tysta honom. Men polisutredningen är bara början. Det strömavbrott som effektivt kapar Brodies kontakt med omvärlden, hans egen trasiga familjehistoria och den lilla byns brutala hemligheter visar sig snart vara en livsfarlig kombination.

I översättning av Åsa Brolin.

»En spänningsroman som griper tag i en från första sidan.« Sunday Express

»Peter May är en författare jag skulle följa till världens ände.« Marilyn Stasio, New York Times