Lockdown

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Stjärnkocken är femte boken i serien om Enzo Macleod.

Peter Mays hemsida
Twitter

Titel: 
Lockdown
Översättning: 
Åsa Brolin
Originaltitel: 
Lockdown
Författarporträtt: 
Geraint Lewis
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2022-09-08
Antal sidor: 
272
ISBN: 
978-91-8023-224-1 [poc]
978-91-7893-597-0 [e-bok]

Peter May • Lockdown

London är en stad i total lockdown. Undantagstillstånd har utfärdats, gatorna sjuder av våld och ingen går säker för det dödliga virus som redan krävt tusentals offer.

På en byggarbetsplats hittas en tidig morgon kvarlevorna av ett mördat barn. Den hemlighet som uppenbarligen var tänkt att begravas under den nya byggnaden ligger nu i öppen dager, men under rådande omständigheter har mördaren fortfarande oddsen på sin sida. Det otacksamma uppdraget faller på kriminalkommissarie Jack MacNeil, vars karriär redan ligger i spillror och vars familj nu också drabbats av viruset.

När Jack börjar nysta i fallet inser han snart att någon övervakar honom. Någon som är beredd att döda igen för att dölja sanningen. Frågan är vad som kommer att stoppa MacNeil först – viruset eller mördaren?

I svensk översättning av Åsa Brolin.

»En profetisk och oroväckande läskig thriller.« The Guardian

»En helt suverän thriller.« Publishers Weekly

»Det tar ungefär en sida innan jag är fast och sedan läser jag – utan avbrott – tills den är slut.« Malin Persson Giolito, Vi läser

»Verklighetstrogen och otroligt spännande.« Bokprataren

»Peter May är en av mina nya favoriter.« Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT 

»Peter May har en oerhört stark förmåga att skriva fängslande.« Johannas Deckarhörna