Terapeuten

ALEX MICHAELIDES är född på Cypern och numera bosatt i USA. Hans kriminaldebut Den tysta patienten fick enorm uppmärksamhet och har sålt i över en miljon exemplar världen över. Filmrättigheterna har köpts av Brad Pitts produktionsbolag. Terapeuten är hans efterlängtade andra thriller.

Twitter

Titel: 
Terapeuten
Originaltitel: 
The Maidens
Författarporträtt: 
Andrew Hayes-Watkins
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2021-11-03
Antal sidor: 
320
ISBN: 
978-91-8023-232-6 [inb]
978-91-8023-233-3 [e-bok]

Alex Michaelides • Terapeuten

Edward Fosca är en mördare. Det är Mariana säker på. Men Fosca är oåtkomlig: en attraktiv, karismatisk professor i grekisk dramatik på Cambridge, omtyckt av både personal och studenter – och särskilt av medlemmarna i det hemliga sällskap av kvinnliga studenter som kallar sig Jungfrurna.

Mariana Andros är en framstående men problemtyngd gruppterapeut som blir fixerad av Jungfrurna när en medlem – en vän till Marianas brorsdotter Zoe – hittas mördad i Cambridge. Mariana misstänker att något ondskefullt lurar bakom de idylliska spirorna och tornen. Och hon blir övertygad om att Edward Fosca – trots alibi – är skyldig.

Men varför skulle Fosca ha mördat en av sina studenter? Och varför återkommer han ständigt till jungrun Persephones riter och hennes resa till underjorden? När ännu en kropp hittas eskalerar Marianas besatthet av fallet. Hon är fast besluten att hitta mördaren, även om det kan kosta henne allt.

»Alex Michaelides överträffar alla förväntningar med sin andra bok. Terapeuten är en bladvändare av högsta rang.« | David Baldacci

»Fullkomligt lysande.« | Stephen Fry