The Clash

THE CLASH – Joe Strummer (sång/gitarr), Mick Jones (gitarr/sång), Paul Simonon (bas/sång) och Topper Headon (trummor) – var världens bästa rockband 1976–1983, fyra killar »från Ladbroke Grove, London W10« som skrev om rock­historien. The Clash var en svamp som sög åt sig samtiden och spottade ur sig låtar där varje textrad var på liv och död. De hade integritet nog att blanda rock’n’roll och punk med reggae och dub; vit musik med svart. The Clash var solidariska internationalister med bultande hjärtan – och samtidigt det snyggaste bandet världen skådat. De var trendsättare, revolutionärer – och deras legendstatus har aldrig falnat.

Hemsida

Läs ett smakprov...
Titel: 
The Clash
Översättning: 
Jens Ahlberg
Originaltitel: 
The Clash
Författarporträtt: 
Roger Ressmeyer
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Kevin Klöpper
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Biografier & Memoarer, Musik
Utgivningsdag: 
2017-12-30
Antal sidor: 
320
Format: 
110 x 178 mm
ISBN: 
978-91-7499-105-5 [poc]
978-91-7499-188-8 [e-bok]
978-91-86629-50-2 [mb]

The Clash • The Clash

DEN FÖRSTA OFFICIELLA THE CLASH-BIOGRAFIN! 
 

Det här är boken om och av The Clash, världens bästa punkrockband. Här berättas hela historien om fyra killar från »Ladbroke Grove, London W10«, som skrev om rockhistorien under sju omtumlande år 1976–1983.

The Clash var en svamp som sög åt sig samtiden och spottade ur sig låtar där varje textrad var på liv och död. De hade integritet nog att blanda rock’n’roll och punk med reggae och dub; vit musik med svart. The Clash var solidariska internationalister med bultande hjärtan – och samtidigt det snyggaste bandet världen skådat. De var trendsättare, revolutionärer – och deras legendstatus har aldrig falnat.

Strummer, Jones, Simonon & Headon – var för sig berättar de här sin egen version av vad som hände; från uppväxten till bildandet av The Clash, om spelningarna, om relationerna inom bandet, till fansen, pressen och andra band. Och, inte minst, hur låtarna kom till.

Det här är den första Clash-boken som medlemmarna själva varit med och skapat. Materialet är hämtat ur deras privata samlingar och boken är rikt illustrerad med unika bilder av bandet både på och bakom scen, såväl som turnéaffischer, konsertbiljetter och kuriosa.

»Mitt liv förändrades den sekunden dom gick upp på scen, för evigt.« | Thåström