Det antisociala nätverket

BEN MEZRICH är en amerikansk författare vars böcker om den moderna finans- och företagsvärlden blivit stora säljsuccéer. 2009 kom The Accidental Billionaires, hans bok om Facebooks grundare, som blev en massiv framgång och redan året därefter adapterades till storfilmen The Social Network i regi av David Fincher. Det antisociala nätverket [The Antisocial Network] är Ben Mezrichs senaste bok, som även den blev en omedelbar bästsäljare. Filmrättigheterna har köpts av Metro Goldwyn Meyer, som kommer att filmatisera boken under titeln Dumb Money, i regi av Craig Gillespie.

Titel: 
Det antisociala nätverket
Översättning: 
Manne Svensson
Originaltitel: 
The Antisocial Network: The True Story of a Ragtag of Amateur Investors, Gamers, and Internet Trolls Who Brought Wall Street to Its Knees
Författarporträtt: 
Chris Close
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Ekonomi & Ledarskap
Utgivningsdag: 
2023-04-18
Antal sidor: 
288
ISBN: 
978-91-8063-173-0 [inb]
978-91-8063-174-7 [e-bok]

Ben Mezrich • Det antisociala nätverket

I början av 2021 inträffade en av de mest spektakulära händelserna i modern tid på den amerikanska aktiemarknaden. GameStop – en TV-spelsåterförsäljare många såg som en dinosaurie på väg mot graven – såg sina aktiepriser rusa till förbluffande höjder.

Berättelsen om hur detta gick till och varför tar oss till ett diskussionsforum på Reddit. Vad hände egentligen? Vilka var de bakomliggande orsakerna? I Det antisociala nätverket skildrar Ben Mezrich på ett knivskarpt och underhållande sätt GameStop-aktiens sensationella utveckling, och ger en fängslande inblick i hur moderna kommunikationsverktyg och undergrävda aggressioner vände upp och ner på finansvärlden.

Under resans gång får vi träffa både stora aktörer och privatpersoner, som alla på sitt sätt var med och skapade vad som skulle bli de senaste decennernias största aktiesensation.

I översättning av Manne Svensson.